Back to basic

Back to basic

by Roxanne Kraaij november 21, 2021

Back To Basic

Deze dagen is ons uiterlijk enorm belangrijk. We doen er alles aan om mooi te zijn en erbij te horen. Hiervoor zoeken we echt alles ervoor om zo veel mogelijk eruit te halen voor zo min mogelijk moeite. Eerlijk, we worden er wat luier door. En op de minst gezonde manier.

Zo zoeken we de oplossingen in afslank pillen, om niet te hoeven sporten of te veel op onze voeding te letten. Shakes, om het zo makkelijk mogelijk te maken, want we moeten er niet te veel voor doen! En als het allemaal maar niet lukt, omdat we er niet te veel voor willen doen, gaan we naar de dokter om maar voor een operatie te gaan.

Laatst las ik een artikel dat door corona, 15% (bovenop de aanvragen die normaal al lopen) meer aanvragen waren voor een maagband! Want ze kunnen geen oplossing ervoor vinden. En geloof me ik begrijp je volkomen als je in deze situatie zit. Het wordt ons namelijk ook letterlijk in de schoot geworpen. Boodschappen worden thuisbezorgd en als je niet zelf wilt koken, dan bestel je toch je maaltijd (waar je niet eens van weet wat er allemaal in zit).

Alles moet tegenwoordig snel, en ik heb zelf niet eens een rijbewijs, en hier word altijd standaard vanuit gegaan. Als ik benoem dat ik alles op de fiets doe, krijg ik altijd de vraag, wanneer ga je voor je rijbewijs? Ik ben altijd al graag buiten geweest. Altijd al actief geweest met lopen en fietsen. En tuurlijk heb ook ik mijn moeilijke dagen. Bestel ik eens iets lekkers. We zijn allemaal mensen! Maar ook vind ik dat dit erbij moet kunnen.

Je hebt hem vast wel vaker gehoord, de 80/20 principe. En in mijn coaching zet ik dit in op ALLES. Ja je leest het goed, met voeding, met beweging, met mindset, met echt alles. Zo is mijn passie ook ontstaan. Vanuit eigen ervaringen, vanuit eigen groei, wil ik graag anderen gaan helpen om te groeien! Om goed voor jezelf te zorgen, om in beweging te komen, om te werken aan positiviteit. Aan je zelfontwikkeling.

Ik wil mensen bewust maken dat je meer bent dan je uiterlijk, dat je mooi bent om wie je bent en je hierin kan groeien. Door beter voor jezelf te gaan zorgen. Door in beweging te zijn, door goed, gezond en zelf gekookt eten, door voldoende buiten te zijn.

Om echt actie te gaan ondernemen dan dat je bezig gaat het te zoeken in andere “oplossingen” die tijdelijk misschien helpen of misschien zelfs je situatie alleen maar erger maken dan hoe het nu is. Hiervoor heb je dan ook echt een doel nodig waar je 100.000% voor wilt gaan!

Je dit zichtbaar maakt door voor jezelf het op te schrijven, maar ook je uit te spreken naar anderen. Maak bijvoorbeeld een motivatieboard en ga het misschien samen met iemand kan doen. Familie, vrienden, een groepje of met een coach.

We wachten altijd op de motivatie, maar die komt pas wanneer je begint en je de ervaring mee maakt en resultaat gaat zien. Ga de uitdaging bijvoorbeeld met jezelf aan.

Zo ben ik de uitdaging met mezelf aangegaan. Want ook ik ben ergens begonnen. En om mezelf aan het werk te zetten, heb ik zelf het extreem aangepakt. Ik heb de marine mee gemaakt! Wat een geweldige ervaring was en je leert precies waar je in je eentje (of door anderen laat) zou stoppen.

Geloof in jezelf! Dat is de grootste les die ik geleerd heb, want je kan het! Ik kon het ook, ook al geloofde niemand in mij, waardoor ik weer niet in mijzelf geloofde. Hierdoor ben ik gaan leren voor wat ik wil, om ervaring op te doen, om kennis op te doen, en te gaan knallen om neer te gaan zetten waar ik voor sta!

Outdoor sporten, persoonlijke en gezellige kleine groepsbegeleiding, techniek is het belangrijkste met een workout wat ik vind dat er te weinig aandacht aan word gegeven, en jezelf uitdagen. En lukt dit jezelf niet, dan doe ik dit graag voor je.

Ik vind het belangrijk dat je jezelf belangrijk gaat vinden en gaat groeien. Werken aan je gezondheid en zelfontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat je er ook echt aan werkt. Zodat je daarna ook trots op kan zijn voor wat je ervoor gedaan hebt. Dat je weet waar je het voor doet en voor gedaan hebt.

Doordat ik nu deze tekst schrijf, ga ik mezelf ook open en bloot gooien om mijn traject, mijn pad, met mijn methode online te gaan delen! Om te laten zien dat ook ik een pittige periode heb gehad, mijn motivatie, wilskracht en dus pad ga laten zien. Hoe ik er mee om ga als ik het even zwaar heb, Hoe ik mijn doelen ga behalen en dit op mijn eigen manier.

Ik ben van mening als je teruggaat naar de basis, met bewegen, met voeding, met mindset, je “in 100 dagen groeien” een goede basis kan neerzetten. En dit ga ik delen. Zo kan je zien dat een coach niet altijd fit is, ook worstelt, en wat ik eraan doe om mijn doel te bereiken. Met de methode waar ik graag anderen mee wil gaan helpen.

Online en offline is mijn focus op ‘Back To Basics’. Offline op mijn terrein FITvalley Outdoor in Enschede, geef ik basis lessen en wil ik ook meerdere clinics en workshops gaan geven om je terug te brengen naar de basis. Een survival, koken en beweging.

Ook Online ben ik bezig met het “in 100 dagen groeien” methode. En als ik weet dat ik het kan, je dit kan laten zien dat ik het kan met de positiviteit, de groei maar ook mindere dagen kant, ben ik ervan overtuigd dat een ander dit ook kan. Dat jij dit kan!

Om terug te komen op het begin, dat je bezig met jezelf gaat, van jezelf leert te houden, jezelf op 1 leert te zetten. Je bent goed genoeg, en je kan alleen nog maar meer groeien! Op de meest gezonde en makkelijke manier, terug naar de basis.

Want als je die onder controle hebt, kan je alles aan door alleen nog maar meer te groeien. En dit op een manier door te bewegen, goed en gezond en echt te eten en met je positieve mindset. Ik geloof in je.

Wil je mijn stappen volgen hoe ik dit ga doen? Volg dan mijn Instagram account: @crush_your_goals_academy

Ik begin morgen 22 November met mijn “in 100 dagen groeien” methode. Zodat ook met de feestdagen ik kan laten zien wat je zou kunnen doen!

Wil je graag meer volgen over het buiten sporten op de hindernisbaan, mijn outdoor terrein, en lijkt het je is leuk om een survival event of kook workshop te volgen? Volg me dan op @fitvalleyoutdoor_enschede

 

Social Shares

Ontvang maandelijks een sportieve update

En blijf it op jouw manier